Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Tutorialok

Tutorialok

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon

A tutorialokat mind G-Portálon, mint FTP kapcsolatos oldalon tudjátok használni.

Képeffekt variációk css kódban

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon
Szerencsére a képekkel is lehet bűvészkedni, hála a css kódok határtalanságának. Mutatok is 4 példát, melyeket a saját css kódotokba másolva alkalmazhattok.

Fejlécen és oldalmodulban hasonló menü

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon

Középre igazított fejléces vízszintes menü

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon

A kódot másold be, majd a css átírásával a megfelelő színűre és méretre szabhatod, hogy passzoljon az oldaladba.
G-Portálon: egy üres oldalsó modulba tedd, kódnézetben
FTP oldalon: a <body> elé tedd.

Fejlécre helyezés kódja

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon
Ezzel a kóddal tudod feltenni a linkeket, vagy egyéb dolgokat a fejlécedre.
G-Portálon egy üres oldalmodulba tedd, FTP kliensnél pedig a header fájlba, vagy ahol a fejlécet linkelted be.

Szöveg kiemelése

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon
Kód nélküli formázás:
A Gportálon a CKREditorral is formázhatod, nem kell hozzá kódolni, mert mindent elintéz magától. Csak a kiemelni kívánt szöveget kell kijelölni hozzá.

Kóddal formázás:
A szöveg lehet dőlt, aláhúzott, kiemelt, erős és áthúzott, amelyeket kóddal kell megadni, a szöveg beírása közben, kódnézetben a Gportálon, vagy FTP oldalnál a jegyzettömbben.
A kiemelni kívánt szöveg elé egy < > -t kell tenni, ami tartalmazza a kívánt kiemelés betűjét, utána pedig le kell zárni </ >-val, nehogy többet emeljen ki, mint szeretnénk.

Táblázatkód használata

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon
Kód alkalmazása:
Ezt a részét abba az üres egyszerű modulba illeszd, amelyben a táblázatot szeretnéd látni. Vagy oldalra, vagy pedig középre is állíthatod, ennek a másolásával sokszorozhatod egymás alatt.

Többféle linkelés az oldalon

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon
Többféle linkelést szeretnél az oldaladra, hogy feldobd? Nos, mutatok egy tuti módszert, amivel biztosan sikerülni fog! A módszer két fázisból áll.

Szövegdobozok

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon
A szövegdobozok sok mindenre jók. Oldalmodulnak, cserék tárolására, esetleg frissekre, akármire.

1.) Másold a kódot az oldalad azon részébe, ahol szeretnéd megjeleníteni. G-Portálon kódnézetben, míg FTP oldalnál a szerkesztési módban. Majd a "szöveged" részbe illeszd bele amit szeretnél. Bármit írhatsz bele, kódokat, mindent, csak figyelj rá, hogy zárd le. Mehet bele link, kép, kód, vagy sima szöveg.

Belemásolhatsz:
Szöveget: Lorem sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco...


Kiemelést: dőlt - i vagy aláhúzott - u vagy erős - b vagy kiemelt - em vagy áthúzott - s
Megfelelően így néz ki ez kód/szerkesztő nézetben, attól függ melyik fajta kiemelést szeretnéd: <u> aláhúzott szöveg </u>

Linket: Szerkesztő * Oldal * VKönyv
Megfelelően így néz ki ez kód/szerkesztő nézetben: <a href="LINKED"> Link neve </a>

Képet: <img src="KÉP-URL-LINKJE" width="x" height="y" >
Természetesen x és y számok, amelyekkel formázzuk a képet a kívánt méretre.

Szövegdobozok kódja
És most következzék pár szövegdoboz, amelyeket csak be kell másolnotok kódnézetben magatokhoz. A méretüket nyugodtan állítsátok megfelelőre. A szövegdobozokból csak a kódot kell kimásolnotok.

Tiltók az oldaladra

G-Portálon és FTP kapcsolatos oldalon
A tiltó kódokat lopás ellen tesszük az oldalunkra. Több féle fajtájuk létezik, van amelyik a képek lopása ellen van, van amelyik a másolást tiltja, van amelyik üzenőablakkal jelzi, hogy tiltó kód van rajta, és még van pár fajtája. Összegyűjtöttünk nektek párat ezekből.

G-Portál: Kódnézetben egy üres oldalsó modulba helyezd a kódot, majd okézd le.
FTP oldal: A HEAD részbe kell ileszteni, a </HEAD> elé.

Elejére | Újabbak | Régebbiek | Végére |
 

ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!